Ei sitten ole tullut noita nimiehdotuksia lainkaan ruuhkaksi asti. Ei sitten ainuttakaan. Pitää vissiin panoksia koventaa. Arvotaan villainen arvontapalkinto  kaikkien ehdottajien kesken! Ei mitään suureellista, mutta täyttä tavaraa. Aitoa lampaantuoksuista, luonnonväristä suomenlampaan karstavillaa tai valinnaisesti ihan karstaamatontakin villaa, josta saa hienoja tonttujen partoja ja muuta vastaavaa.

Sille yhdelle valkonaamaiselle olen vähän ajatellut nimeksi Omenaa.  Ja pitäisiköhän sitä yhtä pikkuista, joka nyt on siirtynyt tuttiruokintaan, alkaa kutsua Orvoksi. Vaikka ei se mikään Orpo ole, mutta kun ne kaksi isompaa karitsaa valtaavat aina äidin tissit, niin olo varmaan on aika orpo  - ja nälkäinen.

Tänä vuonna jo ehdittiin yhtä karitsaa, jota äitinsä hyljeksi, kutsua orvoksi, mutta se orpous meni ohi. Tämä uuhen toinen karitsa oli ilmeisesti ensimmäisen yön aikana joutunut karsinan aitojen raosta pois omasta karsinastaan ja aamulla uuhi työnteli sitä vieraan tuoksun vuoksi pois. Ensin en lainkaan ymmärtänyt mistä oli kyse, mutta kun päivällä tulin lampolaan ja uuhi oli karsinassaan ypö yksin ja molemmat karitsat olivat poissa niin arvasin, että tästä varmaan oli kyse aiemminkin. Pienellä painostuksella uuhi ruokki molemmat ja siitä se sitten lähti parissa päivässä sujumaan taas.

1239293871_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

 

Nimiehdotuksia voitaisiin ottaa vastaan vaikkapa vappuun asti eli aikaa on tämän kuun loppuun. Ja palkinnoksi siis villaa joko sellaisenaan tai karstattuna. Ei mitään kilokaupalla, mutta pieneen askarteluun sopivasti.